De Buurtbus

Bent u, net als wij, ook zo blij met de Buurtbus in onze wijk?

Wilt u ook uw steentje bijdragen als chauffeur?

Stuur dan een bericht aan secretaris@buurtbuslelystad.nl en u ontvangt de betreffende formulieren.

De afgelopen maanden heeft de Buurtbus niet alleen het aantal passagiers zien toenemen, maar ook een aantal nieuwe chauffeurs!

Allereerst de passagiers: Voor corona hebben er in één jaar 12.000 passagiers meegereden met de buurtbus. Een hoog aantal dat ver boven de ooit door de gemeente gestelde norm lag. Vanaf medio maart 2020 viel dat helaas terug. Ongeveer een jaar later mocht de bus-deur weer open. In april waren het ruim 250 passagiers. Een aantal wat langzaam maar zeker opliep tot ruim 750 passagiers in oktober. Het magische getal van 1.000 permaand komt in zicht. We hopen dan ook dat het aantal passagiers in de komende (koude) maanden verder stijgt. De buurtbus rijdt nu in opdracht van de Provincie.

De chauffeurs: Uit alle delen van Lelystad komen de nieuwe chauffeurs vandaan, en daar zijn we blij mee. De maximum leeftijd, mits medisch goedgekeurd en rijvaardig goed bevonden, is verhoogd van 75 naar 80 jaar. Buurtbus Lelystad heeft nog altijd plaats voor nieuwe chauffeurs. Het streven is om eenmaal per twee weken een dienst te rijden en dat kan alleen indien er genoeg chauffeurs zijn.

Bent u geïnteresseerd of wenst u informatie; stuurt u dan een bericht naar secretaris@buurtbuslelystad.nl of kijkt u op de website voor meer informatie!

Website Buurtbus Lelystad

De Buurtbus