Nieuwsbrief 30 maart 2018

Beste BFGR leden,

 

De bouwwerkzaamheden op ons resort zijn in volle gang. De Par 3 baan is inmiddels bouwrijp gemaakt en staat in de verkoop.

Hoe ver wordt er nog doorgebouwd? Wordt de Golfbaan ook nog (gedeeltelijk) bebouwd?

Dit soort vragen gonzen al een tijdje over ons resort.

Om hierover meer duidelijkheid te krijgen zijn we op zoek gegaan naar informatie in bestemmingsplannen en in gesprek gegaan met de Gemeente, Unigolf en Golf Club Flevoland.

Omdat we gemeenschappelijke belangen hebben met de GC hebben we inmiddels een aantal keer met elkaar vergaderd en informatie gedeeld maar ook uitgesproken dat we elkaar kunnen versterken. Hierover later meer.

 

Wat is de huidige status van bouwplannen?

In het huidige bestemmingsplan is het maximaal aantal te bouwen huizen 495.

Als de huidige kavels, inclusief de laan op de Par 3, bebouwd zijn is er nog ruimte voor 12 huizen binnen dit bestemmingsplan.

Of Unigolf de mogelijkheid van deze 12 gaat gebruiken is niet zeker.

Wel is zeker dat er binnen het huidige bestemmingsplan niet meer dan de genoemde 495 huizen gebouwd kunnen worden en dat er niet gebouwd kan worden op de huidige golfbaan.

Een aanvraag tot verandering van bestemmingsplan is natuurlijk altijd mogelijk maar in onze gesprekken met Unigolf vernemen we niets van dit soort plannen.

Ook is het goed om te weten dat de gemeente heeft aangegeven dat het opgeven van de golfbaan niet in de huidige stadsplannen past. Als BFGR zijn we daar blij mee en mocht het ooit zo ver komen, zullen we natuurlijk zo’n verandering van bestemmingsplan aanvechten.

Voorlopig lijkt het groene golf uiterlijk van het resort behouden.

 

Met een (financieel) gezonde bedrijfsvoering van de golfbaan is ook in de toekomst de kans op verandering van plannen natuurlijk een heel stuk kleiner dan dat er ieder jaar geld bij moet.

Dit is ook de reden dat we samen met de GC willen proberen bepaalde evenementen samen te organiseren. We willen proberen of we het Golf Event Center een levendiger “Clubhuis” cq “Buurtcentrum” kunnen maken waardoor je dan makkelijker eens binnen loopt voor een hapje, drankje en een babbel. Als het GEC levendiger wordt denken we dat de kans op meer Golf Club leden ook groter wordt. Meer GC leden zorgt voor een beter toekomst perspectief voor de golfbaan en dus het aanzicht en de waarde van ons resort.

 

Speciaal voor BFGR leden heeft het GEC de volgende aanbieding gemaakt:

RESORT LESPAKKET met 5 groepslessen van 1 ½ lesuur per les.

–          Groepsgrootte maximaal 6 deelnemers

–          Inclusief ballen tijdens de lessen

–          Totaaltarief € 390,- per groep / per lespakket van 5 x 1 ½ lesuur

Dit pakket is bedoeld voor de beginnende golfer en geeft een mooie gelegenheid om voor een zeer aantrekkelijke prijs te kijken of je golfen leuk vindt. (wel zelf even clubs meenemen)

Ik zou zeggen, mobiliseer 6 buren en ga er voor!

Aanmelden als groep kan bij de Golf Pro John Edwin Paasen via John-Edwin Paasen

 

Wist u dat er bij Golfclub Flevoland diverse speelrechten/vormen van lidmaatschap zijn?
Bij het Loyalty lidmaatschap (à 350 euro) bent u volledig lid, krijgt u 8 greenfees en kunt u daarnaast tegen gereduceerd tarief op diverse polderbanen en SGNL-alliantiepartnerbanen spelen. Greenfees bijkopen kan wederom tegen gereduceerd tarief.

Meer info: Flyer uitleg Loyalty 2018

Het is trouwens mogelijk indien je “baanpermissie” hebt om gratis een keer met een mentor van de Golfclub op de baan te spelen.

 

Mailadres @BFGR.nl

Na de live gang van onze nieuwe website hebben we verschillende mail problemen gehad. We verwachten dat deze problemen binnenkort tot het verleden behoren zodat de leden alleen nog mail van ons ontvangen vanaf de @BFGR.nl mailadressen.

 

Speeltuin

 De locatie voor de nieuwe speeltuin staat al weer een tijdje vast.

In de hoek van het voormalige Slokker terrein. Hier ligt helaas nog steeds een grote berg vervuilde grond die door Slokker moet worden afgevoerd.

Bovendien moeten we kijken wat een handige planning is om de speeltuin vervolgens te laten plaatsen met alle bouwwerkzaamheden in die hoek.

Ook over de precieze inrichting zijn we nog in gesprek.

 

ALV

De Algemene leden vergadering zal plaats vinden op donderdag 7 Juni 2018.

De agenda en stukken zullen t.z.t. per mail worden toegestuurd.

 

Evenementencommissie

Op 14 januari jl. heeft de jaarlijkse Nieuwjaars borrel plaatsgevonden in het Golf Event Center. Het was weer een druk bezochte bijeenkomst waarbij vele bewoners elkaar weer de beste wensen voor het nieuwe jaar hebben gewenst.

De muzikale ondersteuning is weer verzorgd door Peter Ligtermoet samen met Katinka Jansen op viool.

Ook is tijdens deze bijeenkomst de nieuwe website van onze bewonersvereniging gelanceerd, www.BFGR.nl. Op deze website kunt u alles terugvinden wat er speelt binnen onze vereniging en op ons mooie Golfresort.

 

Op 25 mei a.s. staat er weer een gezellige salsaworkshop op het programma.

Er is inmiddels een uitnodiging hiervoor verstuurd, maar ook nogmaals bij deze nieuwsbrief gevoegd met een aangepaste prijs van 5 euro (exclusief drankjes)

Wij hopen dat u gezellig met ons wilt leren salsadansen. Wij zien uw aanmelding graag voor 15 april a.s. tegemoet op evenementen@bfgr.nl

 

Op 23 juni a.s. staat de Tuinendag gepland. Georganiseerd door Nel Jager en Ciska Boerema. De dag zal plaatsvinden in het Rijk der Duizend Eilanden.

Ieder jaar weer een volledig verzorgde dag, waarbij dit jaar inbegrepen koffie,

boot, lunch en 3 bezoektuinen.

Helaas is het maximum aantal deelnemers al bereikt.

U kunt zich nog wel opgeven voor de wachtlijst bij eventuele afzeggingen.

Aanmelden bij: Nel Jager of Ciska Boerema

 

Begin juli zal het Zomerfeest plaatsvinden. We zijn nog druk aan het brainstormen over de invulling hiervan.

Mocht u nog leuke suggesties hebben dan horen wij dit graag! Wij zoeken nog naar leuke activiteiten voor jong en oud die kunnen plaatsvinden in het Golf Event Center.

 

Op zaterdag 8 september a.s. vindt dan weer de jaarlijkse Golfdag plaats. Een gezellige dag voor nieuwe, beginnende en gevorderde golfers!

De uitnodiging plus aanmeldformulier volgt later!

Wij hopen u allen weer te mogen zien spelen op deze sportieve dag!

 

Honden(poep)

Vorige week hebben we allemaal een folder “Honden in Lelystad” van de gemeente in de bus gekregen.

Hierin valt o.a. het volgende te lezen:

Binnen de bebouwde kom gelden in Lelystad een aantal basisregels voor het uitlaten van honden.
1. Honden dienen aangelijnd te zijn.

2. De poep van de hond dient opgeruimd te worden.

3. De hondeneigenaar dient altijd een opruimmiddel bij zich te hebben (hondenpoepzakje of –schepje).

Meer info op Hondenfolder Gemeente Lelystad

We zijn met Unigolf aan het kijken of er plek is binnen het resort voor een hondenuitlaat route/strook. Laten we ons mooie resort poep vrij houden!

 

Met hartelijke groet,

Fred Kempers

Voorzitter Bewonersvereniging Flevo Golf Resort

Nieuwsbrief 30 maart 2018